Piac- és törzsvevőkör kiépítés az e-mail marketing segítségével

A félreértések elkerülése érdekében először tisztázzuk mi NEM minősül e-mail marketingnek.

Az e-mail marketing nem az a folyamat, amikor egy cég a szóróanyagát e-mailen keresztül egyesével vagy csoportosan kiküldi az érdeklődőknek vagy éppen bárkinek. Ez utóbbi már a spam (levélszemét) kategória.

Az e-mail marketing az a tevékenység, melynek során összegyűjtjük a látogatói e-mail címeket és beleegyezésüket kérjük, hogy bizonyos anyagokat elküldhessünk a részükre. Az anyagok kiküldése nem egyesével történik, hanem tömegesen, de mégis személyre szabottan – egy erre alkalmas szoftver segítségével.

Egy e-mail marketing kampány indítása komplex feladat. Hihetelenül sok részletre kell odafigyelni ahhoz, hogy egyrészt eredménye is legyen a folyamatnak, másrészt olvasótáborában bizalmat alakítson ki, ne pedig leépítse azt.

Ha saját online piacot épít ki, akkor megszerzi a lehetőséget arra, hogy rendszeresen kommunikáljon lehetséges vevői felé egy költséghatékony csatornán keresztül – hosszabb távon kifizetődő döntésnek fog bizonyulni.

Hogy szerezzen minőségi címeket az interneten?

E-mail cím adatbázis építése során előbb-utóbb minden weboldal tulajdonos szembesül a minőség-mennyiség dilemmájával. Mi a minőségi címek gyűjtésére voksolunk (opt-in listaépítés), de emellett a mennyiségi szempontokat is figyelembe vesszük.

Tanácsot tudunk adni arra, hogy miként növelhető meg regisztrálói (feliratkozói) szám, anélkül, hogy az a címek minőségének rovására menne.

Nyomonkövetés

A kezdetektől nyomon követjük a begyűjtött címek minőségét a megfelelő mérőszámok segítségével és folyamatosan teszteljük a címek eredetét, rendszeresen mérjük e-mail kampányai eredményeit,  személyre szabjuk kampányait és a gyors és célzott nyomon követést biztosítjuk.

Az online címgyűjtés során kritikus fontosságú a begyűjtött adatok kezdeti nyomon követése. Minél tovább tart egy érdeklődő keresztülvezetése a rendszeren annál inkább csökken az esély a végső sikerre vagyis annál rosszabb lesz a konverziós arány. A leghatékonyabban akkor jár el, ha egy új feliratkozót azonnal nyomon követ (double opt-in módszer: feliratkozás megerősítő levél kiküldésével), vagyis egy üdvözlő üzenettel fogad, majd rövid időn belül célzott kampányt indít irányába, hogy ügyfele valóban azt kaphassa, amiért megadta Önnek adatait.

 

Kérje szakembereink tanácsát, a direkt marketing területén is!
Vegye fel velünk a kapcsolatot ITT.